MENÜ

Szilvás gombóc:

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 2 bögre zabpehely
  • tej (kb 0,5-1 dl)
  • 8 evőkanál EvySlim diétás lisztkeverék
  • 2 evőkanál eritrit
  • 8 db nagyobb szilva
  • fahéj
  • zabkorpa

A zabpelyhet felöntjük annyi tejjel, hogy épphogy ellepje és félretesszük legalább fél órára. (Előző nap is be lehet áztatni, csak akkor tegyük hűtőbe.)

Ha elázott a zabpehely a tejben és massza lett belőle, összekeverjük az édesítős liszttel egy ragacsos tésztává. A félbevágott szilvákat megszórjuk fahéjjal és "körbevesszük" a lisztes masszával. (A tenyerünkkel gombócot formálunk, a közepébe nyomjuk a szilvát és összezárjuk) Egy magas mikrózható tálba vizet teszünk, mikróban felforrósítjuk, majd beledobáljuk a gombócokat és 4-5 perc alatt megfőzzük.

A zabkorpát kerámia serpenyőben kicsit megpirítjuk és ebbe forgajuk a gombócokat.

Asztali nézet