Aranygaluska vanília sodóval:
Hozzávalók 2 adaghoz:
A tejbe beletesszük a margarint és mikróban 1-2 perc alatt kicsit megpuhítjuk benne. A lisztet elkeverjük a sütőporral és az eritrittel, ehhez hozzáadjuk a margarinos tejet és a felvert tojásfehérjét.
Egy mélytányérban darált diót egy kicsi édesítővel elkeverünk, a masszából 2 evőkanál segítségével kicsi darabokat (kb fél evőkanálnyi, szabálytalan) "szaggatunk" és a kanalak segítségével meghempergetjük a dióban. A galuskákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 30-35 perc alatt megsütjük 170 fokos előmelegített sütőben.
Amíg sül, elkészítjük a vanília sodót (az adag nyilván attól függ, hogy mennyi öntettel szeretjük, lehet többet is készíteni): egy nagy bögrébe 2 dl tejet öntünk 2 teáskanál eritrittel, mikróban megmelegítjük. Egy pohárban ezalatt elkeverünk 2 púpozott teáskanál vaníliás pudingport egy kicsi tejjel, majd a mikrózott tejhez keverjük és 3x fél percet még melegítjük. Fél percenként kivesszük megkeverni.