MENÜ

Aranygaluska vanília sodóval:

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 2 dl tej
  • 20 g margarin
  • 25 g eritrit
  • 140 g EvySlim diétás lisztkeverék
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tojásfehérje
  • darált dió
  • a sodóhoz: tej, eritrit, vaníliás pudingpor

A tejbe beletesszük a margarint és mikróban 1-2 perc alatt kicsit megpuhítjuk benne. A lisztet elkeverjük a sütőporral és az eritrittel, ehhez hozzáadjuk a margarinos tejet és a felvert tojásfehérjét. 

Egy mélytányérban darált diót egy kicsi édesítővel elkeverünk, a masszából 2 evőkanál segítségével kicsi darabokat (kb fél evőkanálnyi, szabálytalan) "szaggatunk" és a kanalak segítségével meghempergetjük a dióban. A galuskákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 30-35 perc alatt megsütjük 170 fokos előmelegített sütőben.

Amíg sül, elkészítjük a vanília sodót (az adag nyilván attól függ, hogy mennyi öntettel szeretjük, lehet többet is készíteni): egy nagy bögrébe 2 dl tejet öntünk 2 teáskanál eritrittel, mikróban megmelegítjük. Egy pohárban ezalatt elkeverünk 2 púpozott teáskanál vaníliás pudingport egy kicsi tejjel, majd a mikrózott tejhez keverjük és 3x fél percet még melegítjük. Fél percenként kivesszük megkeverni.

Asztali nézet