MENÜ

Hamis "lángos", lángos, tócsni vagy bundáskenyér helyettesítésére:

Hozzávalók:

  • fél bögre zabpehely
  • 4 evőkanál EvySlim lisztkeverék
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 teásknál sütőpor
  • só, fokhagymapor
  • tetejére: reszelt light sajt vagy fokhagymás tejföl

A lisztet a sütőporral, sóval, fokhagymaporral összekeverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. Egy negyed órát pihentetjük, majd sütőpapírra a kívánt nagyságú (tenyérnyi, vagy akár lángos nagyságú) lapos halmokat helyezünk. Előmelegített, 160 fokos sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük. Én egyszer meg szoktam fordítani, de enélkül is elkészül.

Reszelt sajttal, vagy fokhagymás tejföllel tálaljuk. Strandra tökéletes, nem csábulunk el a lángosra:)

Asztali nézet