Diétás forró csoki:
Hozzávalók:
A tej 2/3 -t, tehát kb. fél bögre tejet 1 percre beteszünk a mikróba 1 teáskanál eritrittel és az apróra tört csokival 600W-ra, 1-2 percre. Figyeljünk rá, nehogy kifusson a tej!
Egy másik pohárban a maradék hideg tejet 2 jól púpozott teáskanál pudingporral elkeverjük. Ha a mikróban lévő tejben elolvadt már a csoki, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a pudingporos tejet, ezután mehet vissza a mikróba, 2-3x fél percre. Fél percenként kivesszük, átkeverjük. A keverés fontos, különben kis csomócskák lesznek benne! Az alját is keverjük fel!
Egyszerű, gyors, krémes
A csoki helyett tehetünk bele kakaóport, plusz ízesítésként mandula, rum, narancs stb... aromát, illetve feldobhatjuk egy kis hamis tejszínhabbal is:
Fél csomag tejszín ízű pudingport elkészítünk a tasak leírása szerint (értelemszerűen eritrittel, és fél adag tejjel). Még mielőtt elkezdene "megszilárdulni", hozzákeverünk egy felvert tojásfehérjét.
A "tejszínhab" valószínűleg sok lesz az egy bögre forró csokihoz, de fél tojás nincs:) Célszerű előtte való nap elkészíteni és lehűtve a forró csokira tenni.