MENÜ

Diétás forró csoki:

Hozzávalók:

  • 5-10 g diabetikus étcsokoládé (lehet ízesített, pl. mogyorós)
  • 2/3 bögre riska 0,1%-os tej
  • eritrit 
  • cukormentes csokoládés pudingpor

A tej 2/3 -t, tehát kb. fél bögre tejet 1 percre beteszünk a mikróba 1 teáskanál eritrittel és az apróra tört csokival 600W-ra, 1-2 percre. Figyeljünk rá, nehogy kifusson a tej!

Egy másik pohárban a maradék hideg tejet 2 jól púpozott teáskanál pudingporral elkeverjük. Ha a mikróban lévő tejben elolvadt már a csoki, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a pudingporos tejet, ezután mehet vissza a mikróba, 2-3x fél percre. Fél percenként kivesszük, átkeverjük. A keverés fontos, különben kis csomócskák lesznek benne! Az alját is keverjük fel!

Egyszerű, gyors, krémes

A csoki helyett tehetünk bele kakaóport, plusz ízesítésként mandula, rum, narancs stb... aromát, illetve feldobhatjuk egy kis hamis tejszínhabbal is:

Fél csomag tejszín ízű pudingport elkészítünk a tasak leírása szerint (értelemszerűen eritrittel, és fél adag tejjel). Még mielőtt elkezdene "megszilárdulni", hozzákeverünk egy felvert tojásfehérjét. 

A "tejszínhab" valószínűleg sok lesz az egy bögre forró csokihoz, de fél tojás nincs:) Célszerű előtte való nap elkészíteni és lehűtve a forró csokira tenni.

 

Asztali nézet