MENÜ

Korpás bagett:

Hozzávalók 1 darabhoz:

  • 30 g EvySlim diétás lisztkeverék
  • 2 g zabkorpa
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál só
  • 20 g kefír
  • 0,5 dl víz

A lisztet a zabkorpával, a sóval és a szódabikarbónával elkeverjük, majd a vizet a kefírrel is. A száraz anyagokhoz kezdjük adagolni a kefíres vizet, kanállal kevergetjük. Annyi folyadékot adunk hozzá, hogy kézzel nem formázható, ragacsos tészta álljon össze. A megadott mennyiségű folyadékból nekem egy pici szokott maradni. 

Egy kanál segítségével bagett formájú halmot pakolunk sütőpapírra és negyed órát pihentetjük.

Késsel bevagdossuk a tetejét és 180 fokos előmelegített sütőben alul-felül sütésen 30 perc alatt megsütjük.

Természetesen nagyobb adag is készíthető egyszerre.

Asztali nézet