Pizza:
Ez annyiban tér el az előzőtől, hogy tojásmentes, nem kell forgatni, egyből mehet rá a feltét, de kicsit gyúrni kell, ám cserébe ropogósabb
Hozzávalók:
A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük, hozzáadjuk a joghurtot és a víz felét. A másik felét apránként adagoljuk hozzá, mert lehet, hogy nem lesz szükség az egészre. (Nekem egy nagyon pici szokott maradni.)
Kanállal elkezdjük keverni, amikor már kezd összeállni, átállunk a kézi gyúrásra. Ha már jó, ruganyos állagú a tészta, gombócot formázunk és 15-20 percig pihentetjük. Ezalatt előkészíthetjük a feltéteket. Nálam a szokásos: paradicsompüré csipet fokhagymaporral és jó sok szárított bazsalikommal, sonka, sajt, megszórva oregánóval.
Pihentetés után kinyújtjuk, megkenjük a szósszal és rárakjuk a többi feltétet. 15-20 perc alatt 200 fokos előmelegített sütőben megsütjük. A végén átkapcsolhatunk 1-2 perce felül sütésre, ha pirosra sült sajtot szeretnénk.
A képen látható pizza csak fél adagból készült.
Ha házi pizzaszószt szeretnénk: paradicsomot meghámozzuk, a közepét kivágjuk és friss bazsalikommal összeturmixoljuk.