MENÜ

Diós korongok házi narancs lekvárral:

Hozzávalók a korongokhoz:

  • 45 g EvySlim diétás lisztkeverék
  • 0,5 mokkáskanál sütőpor
  • 20 g, kb 2 evőkanál eritrit
  • 20 g darált sió
  • 0,5 dl tej
  • 1 tojás

Hozzávalók a lekvárhoz:

  • 1 narancs
  • 2 evőkanál eritrit 
  • 0,5 dl víz
  • 2 teáskanál vaníliás pudingpor + 0,25 dl víz

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírra egy kanál segítségével halmokat teszünk és vizes kézzel lenyomkodjuk korong alakúra. 180 fokos előmelegített sütőben alul-felül sütésen megsütjük.

Lekvár: A narancsból kinyerünk minden hasznosítható részt: héját lereszeljük, húsát kivágjuk, levét kifacsarjuk. Ehhez adunk 0,5 dl vizet és 2 evőkanál eritritet (így kevésbé lesz édes, mint a lekvárok, aki igazi lekvár ízt szeretne, több édesítőt tegyen hozzá). Feltesszük főni. Amikor már forr, és a húsát is szétfőtte, 0,25 dl vízben elkeverjük a pudingport és folyamatos kevergetés mellett a narancsos léhez adjuk. Kicsit még kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Nyugi, nem lesz vanília íze:)

Ha kihűlt a lekvár és a korongok is, a korongokat félbevágjuk, mindkét felének a belsejét bevagdossuk (így jobban befogadja a lekvárt) és megtöltjük a narancs lekvárral.

Tipp: a darált dió helyett tehetünk bele kakaóport vagy apróra vágott étcsokoládét.

Asztali nézet