Diós korongok házi narancs lekvárral:
Hozzávalók a korongokhoz:
Hozzávalók a lekvárhoz:
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírra egy kanál segítségével halmokat teszünk és vizes kézzel lenyomkodjuk korong alakúra. 180 fokos előmelegített sütőben alul-felül sütésen megsütjük.
Lekvár: A narancsból kinyerünk minden hasznosítható részt: héját lereszeljük, húsát kivágjuk, levét kifacsarjuk. Ehhez adunk 0,5 dl vizet és 2 evőkanál eritritet (így kevésbé lesz édes, mint a lekvárok, aki igazi lekvár ízt szeretne, több édesítőt tegyen hozzá). Feltesszük főni. Amikor már forr, és a húsát is szétfőtte, 0,25 dl vízben elkeverjük a pudingport és folyamatos kevergetés mellett a narancsos léhez adjuk. Kicsit még kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Nyugi, nem lesz vanília íze:)
Ha kihűlt a lekvár és a korongok is, a korongokat félbevágjuk, mindkét felének a belsejét bevagdossuk (így jobban befogadja a lekvárt) és megtöltjük a narancs lekvárral.
Tipp: a darált dió helyett tehetünk bele kakaóport vagy apróra vágott étcsokoládét.